Dementie veranderde ons leven- Informatie over de boeken - De zoektocht naar het onbekende

Dementie veranderde ons leven
Samen sterk!
Waar is mijn Papa?
Title
Ga naar de inhoud

Dementie veranderde ons leven- Informatie over de boeken

De zoektocht naar het onbekende

Dementie veranderde ons leven

 

Sandy (31) schrijft over de ziekte van haar man Maarten die op zijn 31ste de diagnose dementie krijgt. Ze wil haar verhaal graag met anderen delen, zodat er meer erkenning, begrip en steun voor jonge mensen met dementie en hun omgeving komt. 

 

Niets lijkt een mooie toekomst nog in de weg te staan als we zwanger raken van onze dochter Eva. Kort daarna gaat Maarten vreemd gedrag vertonen. Echter staan we dan pas aan het begin van een lange zoektocht. Vele diagnoses zijn er dan ook gesteld als er, na lang aandringen voor extra onderzoek en uiteindelijk een spoedopname, een juiste diagnose gesteld wordt. Maarten is pas net 31 jaar als hij de diagnose  frontotemporale dementie krijgt. Het is al vreselijk om deze diagnose te krijgen, maar het zorgtraject met alle vooroordelen en weerstanden waarin wij dan belanden maakt het allemaal nog veel lastiger. 

_______________________________________________________________________________________________

 

Waar is mijn papa?
Dementie veranderde ook mijn leven 

‘Waar is mijn papa‘ is een verhaal dat wordt verteld door de 7-jarige Eva. In haar eigen woorden neemt ze de lezer mee terug in de tijd, waarin haar papa de ziekte dementie kreeg, veranderde en uiteindelijk overleed. Door haar verhaal te delen hoopt Eva andere kinderen met een zieke ouder, te kunnen helpen en troosten. 

 

Het girafje Eva is dol op haar papa. Als hij op een dag gekke dingen gaat doen en op weg naar huis verdwaalt, merkt Eva dat er iets met hem aan de hand is. Al snel wordt haar verteld dat haar papa de ziekte dementie heeft. Eva ontdekt dat iemand met dementie steeds minder kan, dingen vergeet en soms zomaar boos wordt. Het allerbelangrijkste wat ze ontdekt, is dat het niet haar papa is die zo doet maar de STOMME ZIEKTE in zijn hoofd laat hem boos doen. Tot slot neemt de moeder van Eva de ouders mee in een informatief stukje tekst. Daarin kunnen ouders enkele handvatten vinden waarmee ze hun kind(eren) kunnen ondersteunen. 
Voor kinderen vanaf -ongeveer- 4 jaar

________________________________________________________________________________________________
Terug naar de inhoud